Kesä 2020 HUOM! 

18. – 24. heinäkuuta – tämä lomaviikko on peruttu Covid-19 -tilanteen  vuoksi. Mikäli pystyt matkustamaan matkustussäännösten puitteissa ja olet kiinnostunut tästä lomaviikosta ota yhteyttä Adventure Apes’iin  privaattiryhmäjärjestelyissä.

Adventure Apes järjestä yhteistyössä Kiara Oy:n (Swimming Holidays in Finlandin)  kanssa avovesiuintiseikkailun Kuusamon ja Posion vesissä 18-24.7.2020. Aktiivisella ja kansainvälisellä uintilomalla uidaan juomakelpoisissa pohjoisen kirkkaissa vesissä. Majoitus on Adventure Apesin majatalossa Kitkajärven vieressä. Uintioppaana toimii Päivi Pälvimäki. Varaa paikkasi: Adventure Apes

Ainutlaatuinen kansainvälinen avovesiuintiseikkailu vie sinut pohjoisen puhtaisiin vesiin nauttimaan uimisesta, tunnelmasta tunturien kainalossa ja rennosta yhdessäolosta majatalossa. Viikon mittaisella uintiseikkailulla uimme Kuusamon ja Posion kristallinkirkkaissa jylhissä järvissä, harjujen turkoosinvihreissä suppajärvissä ja Oulankajoen polveilevassa myötävirrassa. Unohtamatta rotkojärven jylhiä maisemia!

Kohokohdat:

  • Avovesiuintia Euroopan suurimmassa lähteessä, Kitkajärvessä
  • Uintiseikkailupäivä Ruoppijärven rotkojärvellä
  • Kauhotaan Livojärven kauniit rannat
  • Villiuintia ja vedenlainen valokuvaus suppajärvissä
  • Mukavasti myötävirtaan Oulankajokea

PÄIVÄ 1

SAAPUMINEN MAJATALOON JA TOTUTTELU-UINTI

Aloitamme yhteisellä lounaalla, jonka jälkeen perehdymme viikon ohjelmaan ja tarkistamme, että kaikilla on tarvittavat uintivälineet. Kävelemme lyhyen matkan Vasaraperän kylän rantaan, jossa totuttelemme Kitkajärven lämpötilaan uimalla sopivan matkan. Teemme yhdessä vesiturvallisuusharjoituksia tulevia päiviä varten. Uinnin jälkeen nautimme majatalon saunan makoisista löylyistä illallisen kera.

Sisältää lounaan, välipalan ja illallisen

PÄIVÄ 2

RETKEILYÄ JA UINTIA RUOPPIJÄRVEN ROTKOMAISEMISSA

Lyhyen ajomatkan jälkeen retkeilemme Ruoppivaaran kauniissa metsäisessä vaaramaisemassa. Nousemme ylös jyrkänteelle, josta avautuu upea näkymä alhaalla siintävälle Ruoppijärvelle ja vastakkaiseen koskemattomaan metsään. Laskeudumme jyrkästi alhaalla järven rannalla sijaitsevalle mökille, ja uintivarusteiden vaihdon jälkeen uimme rotkoa tutkiskellen noin 1,5-2,5 km. Uinnin jälkeen saunomme, syömme lounaan ja rentoudumme mökillä. Vielä ennen paluuta majataloon on mahdollisuus tehdä toinen lyhyempi uintikierros järvellä. Illansuussa palaamme majataloon, jossa odottaa illallinen.

Sisältää aamiaisen, lounaan, välipalan ja illallisen

PÄIVÄ 3

AVOVESIUINTIA KITKAJÄRVESSÄ, EUROOPAN SUURIMMASSA LÄHTEESSÄ

Uintipäivä “kotijärvessä” eli kirkasvetisessä Kitkajärvessä. Merenkaltaisella Kitkalla uintikohteeksemme ja -reitiksemme valikoituu sääolojen mukaan suojainen lahti, niemien tai saarten kierrot tai selkävesi. Uintimatkan pituus päätetään päiväkohtaisesti ryhmän energiatason ja sääolojen mukaan. Päivän aikana on mahdollista tutustua sup-lautailuun ja melontaan sekä pohjoisten villiyrttien poimintaa ja makuihin.

Sisältää aamiaisen, lounaan, välipalan ja illallisen

PÄIVÄ 4

YÖNYLIRETKI LIVOJÄRVEN HARJUMAISEMIIN, UINTIA JA YÖTTÖMÄN YÖN UINTIA LIVOJÄRVEN HIEKKARANNOILLA

Ajomatkan (45 km) varrella Livojärvelle tutustumme paikallishistoriaan. Käymme esihistoriallisilla metsäpeuran metsästyskuopilla sekä Akanlahden tukinsiirtolaitoksella, joka on ainoa jäljellä oleva laatuaan. Nautimme välipalan Lapin Rivieraksi kutsutulla Säikänsalmen rannalla, minkä jälkeen siirrymme Kelliniemeen uimaan noin 3 km matkan sopivissa etapeissa. Uimme ympäri Kelliniemen hiekkaniemeä matalan ja syvän veden rajalla, missä äkkisyvä rinne ja kirkas tekee uinnista erityisen kokemuksen. Syömme tulipaikalla lounaan ja nautimme upeista tunturimaisemista.

Lounaan jälkeen siirrymme toiselle Livojärven niemelle, Hirsiniemeen, valmistautumaan telttayöhön ja valmistamaan yhdessä illallisen nuotiopaikalla. Uimme yöttömän yössä, saunomme telttasaunassa ja nautimme hiljaisuudesta ja Livojärven unohtumattomista maisemista.

Sisältää aamiaisen, nuotiolounaan ja -illallisen sekä välipalan

PÄIVÄ 5

UINTI- JA SNORKLAUSSEIKKAILU HIRSINIEMEN SUPPALAMMISSA

Aamiaisen jälkeen kävelemme Hirsiniemen vaellusreittiä pitkin ja ihailemme niemen molemmin puolin avautuvia näkymiä Livojärvelle. Pysähdymme reitin varrella kirkkaanvihreille suppalammille uimaan ja snorklailemaan sekä valokuvaamaan vedenalaisia muotokuvia. Levähdämme ja haukkaamme välipalaa reitin varrella olevilla laavuilla. Kävelyn ja uinnin jälkeen palaamme majataloon, jossa on aikaa rentoutua ja huilata.

Sisältää aamiaisen, nuotiolounaan, välipalan ja illallisen

PÄIVÄ 6

JOKIUINTIA OULANGAN KANSALLISPUISTOSSA

Rauhallisen aamiaisen ja aamusaunan jälkeen ajamme Oulangan kansallispuistoon, missä tutustumme arktisen luonnon ihmeisiin luontokeskuksessa. Teemme kävelyretken ainutlaatuiselle Kiutakönkään koskelle. Lounaan jälkeen kuljemme alas harjua Kitkajoen rantaan ja lähdemme uimaan jokea myötävirtaan, joka vie meitä kevyesti ja vauhdilla eteenpäin.

Illalla saunomme majatalossa ja juhlimme uintiseikkailun päättäjäisiä kodassa.

Sisältää aamiaisen, ounaan, välipalan ja jäähyväis-BBQ:n

PÄIVÄ 7

AVOVESIUINTISEIKKALUN PÄÄTÖSPÄIVÄ

Avovesiuintiseikkailu päättyy ja uskomme, että koit unohtumattomia uintihetkiä pohjoisen kirkkaissa vesissä ja jylhissä maisemissa. Pisara pohjoista tulee kulkemaan mukana muistoissasi

Sisältää aamiaisen